Alpinrekrutten vinter 2023

Postet av Trine Bakke den 21. Des 2022

Postet av Trine Bakke den 21. Des 2022

Praktisk info:

Når: Torsdager kl 17.50 – 19.00 fra og med den 5. januar og fram til påske. - Presis oppmøte til kl 17.50 er viktig da gruppene samles og starter oppvarming og blir kjent da. 

Oppmøte: Vangslia, ved billettbua/infotavle i bunn av barneheisen/t-kroken.

Påmelding: Ny i klubben? Last ned Spond, ved å følge denne: https://group.spond.com/TIYVX og meld barnet inn i Oppdal Alpin klubb her: https://medlemskap.nif.no/Start/Index/841032  Treningsavgift faktureres gjennom minidrett når dere er innmeldt, og må være betalt før trening.

All videre informasjon om, og invitasjon til alpinrekrutt-treningene kommer i Spond, så alle må være registrert der og fått tildelt gruppe før de kommer på trening.

Krav til å være med: Barna må være i stand til å kjøre ned barnebakken i Vangslia, svinge og stoppe helt på egen hånd. Det er en fordel om de tar heisen selv (barneheis for de minste og t-krok for de større). Trenger de hjelp i heisen må en forelder være med og hjelpe barnet. 

Hvis barnet ditt ikke er klar for å kjøre helt på egen hånd til 5. januar, er dere selvfølgelig velkommen til å bli med så snart dere har øvd nok. Husk å melde fra til Trine når dere er klare, dere må få tildelt en fargegruppe i Spond før dere møter på trening. Vær mye på ski, kos dere og øv masse.  


Vi oppfordrer til at alle foreldre som har mulighet er med barna og hjelper til i bakken. Barna er små, det er vanskelig å få med seg alle beskjeder, og vi trenere trenger hjelp til å holde gruppene samlet både i heis og i traseen.

Opplegget:

Alpinrekrutten skal gi barna grunnleggende skiferdigheter, med fokus på trygghet, mestringsfølelse og lek. I løpet av alpinrekrutten vil de eldste barna bli klar for å kunne gå videre til aldersbestemte grupper, ved at de har blitt kjent med de grunnleggende prinsippene for en alpinsving. Vi deler barna opp i 9 faste grupper på opptil 10 barn, der alle skal oppleve mestringsfølelse og passe utfordringer. Det er fast trener på hver gruppe slik at alle skal bli godt kjent og føle seg trygge.

Dersom noen barn har spesielle behov i forhold til gruppeoppdeling, ønsker vi beskjed om dette på Spond innen nyttår. Da skal vi prøve å ta hensyn til det. 

Vi trenerne har delt opp i grupper før utetreningene starter. Dere vil få beskjed i Spond om hvilken gruppe (farge) barnet deres skal være i, og hvem treneren er. Ta høyde for at det vil bli noe skifter i gruppene i løpet av de første øktene når vi har blitt mere kjent med barna, dette ser dere i såfall på gruppefargen i Spond. Vi har 83 påmeldte barn, og vil gjøre vårt beste for å dele opp i grupper som vil gi skiglede til alle.

Barnehagebarna (2018- og 2017-modeller) deles opp i 4 grupper, i gul, rød, grønn og hvit gruppe i Spond, møt opp og finn din gruppe. Barna og treneren får på seg vester i sin gruppefarge. Barnehagebarna møter foran billettbua og finner treneren sin med rett vestfarge.

Skolebarna (2015- og 2016-modeller) deles opp i 5 grupper. Vestfarger og gruppenavn i Spond vil være oransje, blå, svart, lilla og grå. Skolebarna møter under infotavla, og finner treneren sin med rett vestfarge.

 Vi ber alle om å skrive navnet til barnet på en tape på hjelmen, så det blir lettere å lære navn/kjenne igjen barna.

Sesongkort er gratis for alle under 7 år (gjelder 2018,17 og 16-modellene), ordne dere med heiskort før første trening. 1 forelder og barn (2015) som ikke har sesongkort får gratis heiskort som gjelder for treningstida kl. 18-19. Dette kan fås i billettbua ved t-kroken, den skal være åpen fra 17.45. Det er lurt å være tidlig ute for dette hvis barnet ditt skal henge på når gruppa går på heisen kl. 18.00.

 Velkommen til lek på ski! :-)

Trine Bakke er hovedansvarlig for Alpinrekrutten, og ved spørsmål kan hun nås på Spond, evt. trine.bakke@tbrt.no

 Hilsen TrineKommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.